MeisterDesign vloer voordelen

De vinylvloer zonder vinyl. Met alle voordelen. Zonder de nadelen

MeisterDesign vloer voordelen

Een renovatievriendelijke, dunne vloer, waaronder oude tegels niet zichtbaar zijn? Een licht verende vloer met dempende kurklaag? Of de watervaste zorgeloze variant? Bij de designvloer MeisterDesign is de keus aan u!

Verschillende ruimtes vragen om verschillende oplossingen!

Uniek aan het MeisterDesign concept is dat er 4 verschillende producten worden aangeboden, van watervast tot extra comfortabel. Dit biedt u als consument de vrijheid om uw favoriete decor te kiezen in een uitvoering die past bij de toepassing die daarom vraagt.

Vinyl zonder Vinyl

Het gezonde en technisch betere alternatief voor PVC

Vinyl zonder Vinyl

PVC is slecht voor je, dat wordt steeds duidelijker. De basisstof, vinylchloride, is kankerverwekkend, waarbij meer blootstelling staat voor meer risico. Dit is zowel voor de plaatser als voor de gebruiker gevaarlijk omdat het langere tijd uit het product kan dampen. De stoffen die dit harde PVC geschikt maken om als vloer te gebruiken, de ftalaten of weekmakers staan algemeen bekend om hun hormoon ontregelende gevolg. Ook deze stoffen zijn kankerverwekkend en daarnaast kunnen ze leiden tot verminderde spermakwaliteit en gedragsstoornissen. Zwangere vrouwen, baby’s en kinderen lopen hierbij het meeste risico.

Hoe kan het dan toch verkocht worden? Als het zo slecht is zou het toch verboden worden? Dat zou je wel denken. Deze stoffen zijn ook verboden! Sinds 2011 mogen kinderdrinkflessen geen BPA meer bevatten, sinds 2015 zijn PFOA’s verboden in de antiaanbaklaag voor pannen. Maar bij dit soort stoffen is de wet helaas zo dat voor iedere stof in ieder product afzonderlijk aangetoond moet worden dat het kankerverwekkend is en dat is een langdurig traject. Dus PVC vloeren gaan wel verboden worden, maar misschien pas over 10 jaar. En al die tijd lopen leggers en consumenten een gezondheidsrisico! 

Is het echt zo slecht? Ja helaas wel, lees er hier meer over;
https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/1996/12/18/beoordeling-carcinogeniteit-van-stoffen
https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/1997/04/10/hormoonontregelaars-in-de-mens

De gezonde versie van PVC

Gezond voor het hele gezin

MeisterDesign, de gezonde versie van PVC

Veel PVC vloeren blijken erg te stinken, zo erg dat mensen er hoofdpijn van krijgen. Ook kunnen ze niet zo goed tegen warmte. Wordt de vloer warm, omdat er bijvoorbeeld zonlicht op schijnt, dan gaat het behoorlijk uitzetten. Hierdoor werkt PVC veel meer dan laminaat en vaak zelfs meer dan hout!

Vinyl zonder Vinyl, een product met alle voordelen van PVC, maar zonder de nadelen. Het is duurzaam, eenvoudig in het onderhoud, elastisch, watervast en zeer stil. Maar het is nog meer! Het is geurloos, het heeft het Blauwe Engel eco-keurmerk, het is hitte bestendig en werkingsvrij. Het is de toekomst van kunststof vloerbedekking!

In de regio Venlo is dit product uniek en alléén bij ons te koop!

Voor elke ruimte een oplossing!

Verschillende ruimtes vragen om verschillende oplossingen!

Voor elke ruimte een oplossing!

Door de geringe dikte en de materiaalkeuze zijn alle vier de designvloeren uitermate geschikt voor op vloerverwarming.

  1. MeisterDesign. comfort – zeer stil door toepassing van kurk
  2. MeisterDesign. flex – renovatievriendelijk door de geringe opbouwhoogte
  3. MeisterDesign. life – watervast en elastisch
  4. MeisterDesign. pro – watervast, stootvast door verlijmde plaatsing

De 4 verschillende producten zijn in 38 trendy decoren leverbaar met echte structuren waarbij de authentiek ogende hout (of tegel) designs worden versterkt door voelbare structuren.

MeisterDesign vloer leggen

MeisterDesign vloer leggen, in en rondom Venlo.
lees meer

MeisterDesign vloer leggen

Een MeisterDesign vloer leggen is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. AL Vloeren Venlo is uw specialist in de gemeente Venlo en omstreken in het leggen van design vloeren.

Wij leggen niet alleen uw designvloer, AL-Vloeren Venlo biedt ook verschillende oplossingen op gebied van randafwerking en onderhoud van bamboe vloeren.

Heeft u een vraag?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via de mail.

MeisterDesign vloer projecten

Bekijk onze MeisterDesign vloeren projecten, in en rondom Venlo.
lees meer

Heb je een vraag?

Of wil je een afspraak maken in onze showroom in Velden, of bij jouw thuis?

Neem dan geheel vrijblijvend per mail of telefoon contact op.

Op werkdagen streven we er naar binnen 24 uur contact op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Arno Laumen